ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (17316)
A nap képe (3884)
asszogramma (1844)
Tőlem Nektek (12382)
Játékok (1188)
Hónap feladványa (684)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Szívből szóló versek (1134)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Assistance

főzünk?

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés

Lapozás:  
3/14

grisenyka

rozsa50 (709587) |2015.07.12 14:10  | | 709588.

Szia Rózsa!
Köszönöm, hogy nem álltad meg, és elmondtad


 
rozsa50

grisenyka (708930) |2015.07.12 13:55  | | 709587.

Szia Grisenyka, a családom minden tagja issza a diólevélteát évek óta. Most szedd meg az egészséges leveleket, ne legyen rozsdafolt rajta. László nap körül szedem, kb. egy hónapig lehet szedni, dél körüli időpontban, amikor már nem nyirkos.Nagyon jó gyulladáscsökkentő, baktérium,-vírusölő hatása van. Nyolc hétig ihatod folyamatosan natur, vagy méz ízesítéssel, utána 2-3 hétig szünetelj vele. Ami nagyon fontos, fémszűrő, fémedény használata tilos. Ha leforrázod a levéltörmeléket, negyed óráig fedd le. Ha megszeded a levelet, kösd csokorba, akaszd valahova száradni, tehát szárítva fogyaszthatod. Ha beütöd a google-ba Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember nevét, még több mindent megtudhatsz róla. Nem tudtam megállni, hogy ne válaszoljak Neked, mert pozitív dolgokat tudok róla mondani. Szia Grisenyka

 
kkanya

2015.07.12 12:21  | | 709584.

Én meg éppen indítom a bográcsgulyást

 
kuliver

2015.07.12 11:55  | | 709583.

Most heckeltem meg egy halat.

 
grisenyka

2015.06.22 21:02  | | 708944.

Még mindig a zöld dió:
Tavaly mézzel és cukorral is tettem el pálinkát - mézzel még finomabb

 
grisenyka

2015.06.22 20:33  | | 708941.

Köszönöm mindkettőtöknek

Tavaly tettem el zöld dióból pálinkát. Most kivettem a zöld (illetve már fekete) diót a pálinkából, ledaráltam, és egy adagnyiból főztem teát. finom


 
emeryone

grisenyka (708930) |2015.06.22 20:20  | | 708940.

Kandírozni is szokták, amig a gombostű kézzel simán belenyomható.

 
kuliver

grisenyka (708930) |2015.06.22 19:29  | | 708932.

http://dioskonyv.bionuss.eu/21-01/1.htm#tea

 
grisenyka

2015.06.22 19:06  | | 708930.

Sziasztok!

Olvastam, hogy a diófa leveléből remek teát lehet főzni - de nem találtam, hogy hogyan.
Most kell szedni, amikor a zöld diót - és leszárítani?

Zöld dióból lehet szörpöt készíteni? Szesz nélkül?

 
kuliver

tappi (708598) |2015.06.14 17:03  | | 708611.

Mi, fiúk a víz hőmérsékletét mérjük ettől egy kicsit eltérő módszerrel.

 
grisenyka

padat (708600) |2015.06.14 14:40  | | 708609.

Én is olvadozom - de a zsír megmarad

 
padat

tappi (708598) |2015.06.14 13:35  | | 708600.

Ha mind elolvad, akkor 24 foknál több van.

 
tappi

kuvaszkusz (708597) |2015.06.14 13:17  | | 708598.

Igen A fele már megolvadt

 
kuvaszkusz

tappi (708593) |2015.06.14 12:50  | | 708597.

A kókuszzsír, kókuszvaj 24 fokon olvad, gondolom ott áll a pultodon

 
tappi

2015.06.14 12:06  | | 708593.

A közelmúlt hozzászólásaihoz passzol a kérdésem:
Nem használok hőmérőt a konyhában, most sem, de látom, hogy szinte pontosan 24 fok van. Honnan tudom?

 
titok111

grisenyka (707666) |2015.05.04 23:28  | | 707825.

Igen, például a telefonomon a PIN: A!

 
hata

grisenyka (707687) |2015.04.27 08:14  | | 707689.

Én is inkább megtanulok főzni értelmetlen viták helyett.
Bár nekem kiváló szakácsnőm van.

 
kuliver

2015.04.27 08:13  | | 707688.

Hogy tudja valaki felhúzni magát még a kókuszzsíron is?

 
grisenyka

padat (707686) |2015.04.27 08:02  | | 707687.

Felforralom a sós vizet, és szép lassan belecsorgatom a kukoricadarát. Csak annyi vizet teszek bele, amennyit felvesz a dara. Érzésre - nem tudom elmagyarázni, mennyit.
Tejbepapi is nagyon finom kukoricadarából. Sőt: nokedlit is készítettem már - kukoricalisztből.
Apukám úgy is szerette, hogy a forró kukoricadarát leöntötte hideg tejjel - vagy a hideg kukoricadarát forró tejjel. és kikanalazta.

 
padat

grisenyka (707683) |2015.04.27 07:19  | | 707686.

Megpróbálom a négynapos szünet valamelyikén.

A puliszkát hogyan készítetted?

 
grisenyka

grisenyka (707676) |2015.04.26 21:58  | | 707683.

Puliszka volt a köret

 
hata

2015.04.26 21:55  | | 707682.

Köszönöm a kioktatásokat, de nem kérek belőle.

 
riffentyu

grisenyka (707676) |2015.04.26 21:22  | | 707678.

Hiszen ez nagyon finom!

 
grisenyka

2015.04.26 21:18  | | 707676.

Én töltött hagymát főztem makói módra:


8 fej vöröshagyma
25 dkg sovány darált sertéshús
1 dkg vaj
8 dkg reszelt sajt
1 db tojássárgáj - helyett: egész tojás
1 dl tejszín helyet: tejföl
2 dl tej
4 dkg finomliszt
4 dkg vaj
1 db tojás
5 dkg zsír
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 db zsemle
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint só
Elkészítés:

1. A húst megdaráljuk. A zsemlét vízben megáztatjuk, majd kinyomjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. A hagymák külső héját leszedjük, s a fejek aljából egy vékony szeletet lemetszünk, hogy biztosan álljanak. Felső egynegyedüket szintén levágjuk, majd a közepüket óvatosan kiszedjük, hogy kis „csészéket" kapjunk.

2. A formázáskor nyert hagymadarabkákat finomra aprítjuk, és a zsírban világosra pirítjuk; összedolgozzuk a hússal, a zsemlével, a tojással, a petrezselyemzölddel és kevés sóval.

3. A masszával megtöltjük a hagymákat, kivajazott, lapos tűzálló edénybe tesszük, és kevés vizet alájuk öntve, letakarva, a sütőben puhára pároljuk.

4. Közben a 4 dkg vajat megforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, forró tejjel felengedjük, habverővel simára keverjük, sóval, fehér borssal fűszerezzük, és mártás sűrűségűre beforraljuk.

5. Amikor levettük a tűzről, elkeverjük a tejszínnel és a tojássárgával. A párolt hagymákat leöntjük a mártással, meghintjük a sajttal, és sütőben halványpirosra sütjük.

Finom lett

 
riffentyu

2015.04.26 21:10  | | 707675.

szóval főzünk

 
kuliver

(707659) |2015.04.26 20:27  | | 707668.

A túl hideg italt, limonádét, kólát tartalmazó poharat kezünk között tartjuk, hogy kicsit felmelegedjen. Így kezünk melegétől az ital is felmelegszik, mielőtt meginnánk. A fürdéshez előkészített, de időközben lehűlt vizet más módon melegítjük fel, például melegebb vizet engedünk hozzá. Ezekben a jelenségekben közös, hogy a melegebb anyag (test) energiát ad át a hidegebbnek.

 
grisenyka

riffentyu (707662) |2015.04.26 20:17  | | 707667.

Ó, puszit!

 
grisenyka

(707659) |2015.04.26 20:13  | | 707666.

Ha átadod a lelkesedésedet, az nem azt jelenti, hogy neked kevesebb lesz.

Ugyanígy lehet energiát is (át)adni.

A nyelv képes beszéd. Ugyanaz a szót néha átvitt értelemben is használjuk.


De ez tényleg nem a sértődés helye. Véleményt cserélünk, beszélgetünk - személyeskedés nélkül. Ez lenne a lényeg.














 
riffentyu

hata (707660) |2015.04.26 20:05  | | 707662.

Hogy jön ide a zene?

Az egy példa volt: mégpedig arra példa, hogy jó, ha "beleszólsz"

 
hata

(707657) |2015.04.26 19:59  | | 707660.

Hogy jön ide a zene?
Akkor részemről befejeztem ezt az áldatlan vitát.
Kuliver jöhetsz, és tiéd az utolsó szó, mert addig úgysem nyugszol.

 
Lapozás:  
3/14


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 A leghosszabb számsor
 Irodalmi anagramma 110.
 Eszperente felelet 2.
 A nagy nyaralás
 Stációk 12.
 Szudoku-mix 3.
 Szakmai anagramma 42.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS