|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Friss fórum:
|
|
A hét kérdése:
Jelentkezz be a heti kérdéshez!
|
|
Legolvasottabbak:
|
|
főzünk?
Hirdetés
hata |
grisenyka (707655) |2015.04.26 19:54 | | 707659. |
| |
Itt nem a kókuszról volt szó, hanem az energiáról.
Van egy barátom (ő is mérnök sajnos) nemrégiben azzal dicsekedett, hogy prána (nem tudom mi az) tanfolyamon vett részt, és már arra a szintre jutott, hogy tud energiát átadni. Megkérdeztem, hogy milyen energiát, mi a mértékegysége (mert az energia mérhető), és mennyit? Mellébeszélés után visszakérdeztem: És az az energia belőled elfogy? Ugyanis én tanultam az energiamegmaradás elvét. Eszembe jutott Széles Gábor 120%-os hatásfoka, amiről azóta is nagy csend van.
|
|
hata |
grisenyka (707653) |2015.04.26 19:42 | | 707654. |
| |
Akkor nem mondhatom el a hülyeségről a véleményemet.
Egy szavatokba kerül, és már meg sem szólalok.
|
|
grisenyka |
riffentyu (707652) |2015.04.26 19:35 | | 707653. |
| |
Köszi, kipróbálom.
Jaj, ha Hata és Kuliver elkezdenek beszélgetni, az mindig személyeskedésbe fajul - témától és időjárástól függetlenül.
|
|
riffentyu |
2015.04.26 19:31 | | 707652. |
| |
Jaaa? A kókuszzsírról/kókuszolajról van szó (ily vehemensen)?
Hát az tökjó! Már kb. 2 éve használom. Sütni benne kitűnő. Pogácsához margarin/zsír helyett nem igazán vált be nálam, mert szétesett a pogi, de lehet, hogy csak béna voltam.
egyébként semmmmmiféle kókuszillata nincsen, ha sütünk benne - bármit is. |
|
hata |
kuliver (707650) |2015.04.26 18:43 | | 707651. |
| |
Hát nem is tudnád rám erőltetni. Úgyhogy felesleges időtöltés is lenne a termékbemutató.
|
|
kuliver |
hata (707646) |2015.04.26 16:11 | | 707650. |
| |
Én most itt nem fogok termékbemutatót tartani, ha érdekel, van róla elég anyag az interneten. Annyit írtam, hogy mi csak ezt használjuk, te meg úgy viselkedsz, mintha rád akarnám erőltetni. Lehet, hogy tényleg nem neked való a fórumozás. |
|
grisenyka |
hata (707648) |2015.04.26 13:47 | | 707649. |
| |
Nehéz belőni a MI szintünket: hol túl alacsony, hol túl magas? Sőt, az energiaszintünk is különböző
|
|
hata |
grisenyka (707647) |2015.04.26 13:38 | | 707648. |
| |
Ezt azért a mi szintünkön nem kell tudni.
Csak a szélhámosságoktól akarlak óvni benneteket.
Naponta kapok legalább egy ilyen telefont, amiben valami csodakészülékkel akarnak megvizsgálni.
|
|
grisenyka |
hata (707646) |2015.04.26 13:16 | | 707647. |
| |
No, én ebből nem sokat értek, de neked tetszeni fog, mert nagyon tudományosnak tűnik.:
http://skyserver.sdss.org/dr3/hu/proj/advanced/spectraltypes/energylevels.asp
|
|
hata |
kuliver (707644) |2015.04.26 13:09 | | 707646. |
| |
Ez mellébeszélés. Az ún. természetgyógyászok parasztvakítása.
A lényegre nem válaszoltál.
|
|
emeryone |
kuliver (707642) |2015.04.26 12:12 | | 707645. |
| |
Köszi a választ.
Az olajon viszont meglepődtem. "nem lehet hevíteni" Ezek szerint akkor alkalmatlan a sütésre? Nem tudtam róla. Mivel csak arra használjuk, akkor mi legyen?
|
|
kuliver |
hata (707643) |2015.04.26 11:46 | | 707644. |
| |
Csak úgy kapásból:
"ENERGIASZINT VIZSGÁLAT
Gondolt-e már arra, milyen jó lenne megtudni a szervezete és a szervei energia szintjét? Megismerhetné, hogy mely szervei szorulnak energia utánpótlásra, melyek azok a tényezők, amelyekre több figyelmet kell szánnia?
A készülék a szervezet impedancia vizsgálatára lett kifejlesztve. A szervek elektromos aktivitását, elektromos energia szintjét elemzi, hasonlóan az EKG és EEG vizsgálat módszeréhez. A vizsgálat és kiértékelés megközelítően egy óra időtartamú.
A vizsgált faktorok:
szív- és agyi érhálózat, emésztőrendszer, máj, epe, hasnyálmirigy, vese, tüdő, csontozat, csontsűrűség, vércukor, általános fizikális szint, prosztata, méh, petefészek, mellek, szexuális funkció, bőr, endokrin rendszer, immun rendszer, nehézfémek, allergia reakció, ásványianyag szintek, koenzimek, aminosavak." |
|
hata |
kuliver (707642) |2015.04.26 11:36 | | 707643. |
| |
Sajnos a kókusznak a szagát sem tudom elviselni, úgyhogy maradok az egészségtelen disznózsírnál.
De nem is ezért ragadtam billentyűt annak ellenére, hogy már többször megfogadtam, hogy hagyom a fenébe az egész fórumot.
De mint műszaki ember kénytelen vagyok rákérdezni egy divatos kijelentésre:
növeli az energiaszintet
Ez mit jelent? Az energia egy fizikai jellemző. Mivel kell mérni, mi az egysége, és mennyiről mennyire növekszik?
|
|
kuliver |
emeryone (707641) |2015.04.26 10:27 | | 707642. |
| |
Csak röviden:
Míg az olajat nem szabad többször hevíteni (és még egyszer sem egészséges magas hőfoknak kitenni), mivel ekkor rákkeltő anyagok keletkeznek benne, így a felhasználása egy sütésben kimerül. A kókuszzsír azonban stabil szerkezete miatt többször is felhasználható, többszöri hőhatás után sem keletkeznek benne méreganyagok, rákkeltő anyagok, nem oxidálódik.
A zsírokat nemcsak aszerint osztályozzák, hogy telített (sertészsír, kacsazsír), vagy telítetlen, többszörösen telítetlen zsírsavakat (pl. napraforgó olaj) tartalmaz, hanem a zsírsavban lévő szénlánc hossza is meghatározó.
Általában a legtöbb zsiradék hosszú láncú zsírsavakból áll. Emiatt a szervezetben a lebontásához enzimek szükségesek, melyet az epe és a hasnyálmirigy termel. Az enzim segíti a zsírláncok szétbontását. Míg a szervezet nagyüzemben dolgozik, az ember elálmosodik, fáradt lesz, energiaszintje lecsökken.
A kókuszzsír viszont nem hosszú zsírláncú molekulákból, zsírsavakból épül fel, hanem közepes lánchosszúságúból. Ezeknek emésztéséhez viszont nem kell enzim. Emiatt teljesen máshogyan viselkedik a szervezetben, valamint a szervezetünkről jókora terhet levettünk a kókuszzsír választásával.
Továbbá egészséges laurinsavat tartalmaz, mely antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, emellett immunerősítő hatása is van.
Laurinsav egyébként még az anyatejben található meg nagy mennyiségben (3,5 %), a kókuszzsír viszont 43 %-ban!!!
További előnyös tulajdonságai (a felsorolás nem teljes):
- növeli az energiaszintet
- segítséget nyújthat a fogyásban
- javítja a tápanyagok felszívódását
- pajzsmirigy problémákra is ajánlatos
- segít a candida betegség leküzdésében
- fogyókúrázóknak is segíthet, mivel pozitív hatással van az anyagcserére, a többi zsiradék felszívódását és elégetését gyorsítja.
A kókuszzsírnak két fajtája van: szűz és szűrt változat.
A szűz kókuszzsír íze enyhén kókuszízű és illatú, kevésbé magas hőfokon történik a finomítása. A szűz kókuszzsír kinyeréséhez nem használnak vegyi anyagokat.
A szűrt kókuszzsír teljesen semleges ízű és szagtalan. Magasabb hőfokon nyerik ki, azonban vegyi anyagokat itt sem használnak ehhez a művelethez.
|
|
emeryone |
kuliver (707630) |2015.04.25 19:14 | | 707632. |
| |
Mondjuk én is terveztem a kókuszzsír kipróbálását, de elég gyengusz volt idén a termés. |
|
kuliver |
gabusfrici (707117) |2015.04.25 18:25 | | 707630. |
| |
"olaj a sütéshez" - mi már mindent kókuszzsírral oldunk meg. Ennek egy hátránya van. Nemrég elmentünk 1 hétre vendégségbe, ahol a húst is hússal eszik, és még mindig zsírban sütnek főznek mindent. Első nap után jött ki belőlünk minden. |
|
tappi |
2015.04.25 14:55 | | 707628. |
|
gabusfrici |
2015.04.03 23:30 | | 707117. |
| |
Bögrés apácafánk (hogy miért pont apáca, ne kérdezd!)
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók:
– 1 bögre víz
– 1 bögre liszt
– 8 dkg vaj
– 1 csipet só
– 2 tojás
+ olaj a kisütéshez
Elkészítése:
1. A vizet és a vajat feltesszük egy kisebb lábasban, takarékon főni, és amikor felforr, akkor hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük, míg a massza el nem válik a fazék oldalától (1-2 perc!)
2. Ezután félrevesszük a tűzről és egyenként hozzádolgozzuk a tojást.
3. Ezután bő olajat hevítünk, melybe két evőkanál segítségével fánkokat szaggatunk (evőkanálnyi adagokat).
4. Mindkét felüket aranysárgára sütjük. Ha minden jól megy, megfordulnak maguktól.
|
|
gabusfrici |
2015.04.03 20:55 | | 707110. |
| |
Húsvéti répatorta
Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg barnacukor
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
késhegynyi őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt szegfűszeg
22 dkg reszelt sárgarépa
12 dkg darált dió
kb. 1,3 dl olaj
2 db tojás
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A lereszelt répát összekeverjük a darált dióval. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fűszereket és a reszelt narancshéjat. A tojásokat habosra keverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a répás-diót, végül a lisztes keveréket.
A masszát kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Beleszúrt fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
Én barnacukor helyett "műcukorral" vagyis édesítőszerrel készítettem, magában is és lekvárral is isteni! |
|
|
|
|