ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Játékok (1203)
Feladványok (17333)
csak úgy.. (4531)
Tőlem Nektek (12392)
Betűtészta (2978)
Hónap feladványa (685)
asszogramma (1845)
A nap képe (3884)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Szívből szóló versek (1134)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Assistance

főzünk?

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés

Lapozás:  
4/14

hata

grisenyka (707655) |2015.04.26 19:54  | | 707659.

Itt nem a kókuszról volt szó, hanem az energiáról.
Van egy barátom (ő is mérnök sajnos) nemrégiben azzal dicsekedett, hogy prána (nem tudom mi az) tanfolyamon vett részt, és már arra a szintre jutott, hogy tud energiát átadni. Megkérdeztem, hogy milyen energiát, mi a mértékegysége (mert az energia mérhető), és mennyit? Mellébeszélés után visszakérdeztem: És az az energia belőled elfogy? Ugyanis én tanultam az energiamegmaradás elvét. Eszembe jutott Széles Gábor 120%-os hatásfoka, amiről azóta is nagy csend van.

 
riffentyu

hata (707654) |2015.04.26 19:47  | | 707657.

Dehogynem, kedves Hata! Soxor vagyok gondban, hogy nem tudom bizonyos zeneszámok opuszát (meg opuszit sem)

De a kókuszolajnak télllleg nincs semmiféle kókuszillata, amikor sütünk benne valamit Egyébként a vélemény is, a hülyeség is szabad - természetesen.



 
grisenyka

hata (707654) |2015.04.26 19:45  | | 707655.

Jaj, dehogynem - színt hoztok a diagra

 
hata

grisenyka (707653) |2015.04.26 19:42  | | 707654.

Akkor nem mondhatom el a hülyeségről a véleményemet.
Egy szavatokba kerül, és már meg sem szólalok.

 
grisenyka

riffentyu (707652) |2015.04.26 19:35  | | 707653.

Köszi, kipróbálom.

Jaj, ha Hata és Kuliver elkezdenek beszélgetni, az mindig személyeskedésbe fajul - témától és időjárástól függetlenül.


 
riffentyu

2015.04.26 19:31  | | 707652.

Jaaa? A kókuszzsírról/kókuszolajról van szó (ily vehemensen)?
Hát az tökjó! Már kb. 2 éve használom. Sütni benne kitűnő. Pogácsához margarin/zsír helyett nem igazán vált be nálam, mert szétesett a pogi, de lehet, hogy csak béna voltam.
egyébként semmmmmiféle kókuszillata nincsen, ha sütünk benne - bármit is.

 
hata

kuliver (707650) |2015.04.26 18:43  | | 707651.

Hát nem is tudnád rám erőltetni. Úgyhogy felesleges időtöltés is lenne a termékbemutató.


 
kuliver

hata (707646) |2015.04.26 16:11  | | 707650.

Én most itt nem fogok termékbemutatót tartani, ha érdekel, van róla elég anyag az interneten. Annyit írtam, hogy mi csak ezt használjuk, te meg úgy viselkedsz, mintha rád akarnám erőltetni. Lehet, hogy tényleg nem neked való a fórumozás.

 
grisenyka

hata (707648) |2015.04.26 13:47  | | 707649.

Nehéz belőni a MI szintünket: hol túl alacsony, hol túl magas? Sőt, az energiaszintünk is különböző


 
hata

grisenyka (707647) |2015.04.26 13:38  | | 707648.

Ezt azért a mi szintünkön nem kell tudni.
Csak a szélhámosságoktól akarlak óvni benneteket.
Naponta kapok legalább egy ilyen telefont, amiben valami csodakészülékkel akarnak megvizsgálni.

 
grisenyka

hata (707646) |2015.04.26 13:16  | | 707647.

No, én ebből nem sokat értek, de neked tetszeni fog, mert nagyon tudományosnak tűnik.:

http://skyserver.sdss.org/dr3/hu/proj/advanced/spectraltypes/energylevels.asp


 
hata

kuliver (707644) |2015.04.26 13:09  | | 707646.

Ez mellébeszélés. Az ún. természetgyógyászok parasztvakítása.
A lényegre nem válaszoltál.

 
emeryone

kuliver (707642) |2015.04.26 12:12  | | 707645.

Köszi a választ.

Az olajon viszont meglepődtem. "nem lehet hevíteni" Ezek szerint akkor alkalmatlan a sütésre? Nem tudtam róla. Mivel csak arra használjuk, akkor mi legyen?

 
kuliver

hata (707643) |2015.04.26 11:46  | | 707644.

Csak úgy kapásból:

"ENERGIASZINT VIZSGÁLAT

Gondolt-e már arra, milyen jó lenne megtudni a szervezete és a szervei energia szintjét? Megismerhetné, hogy mely szervei szorulnak energia utánpótlásra, melyek azok a tényezők, amelyekre több figyelmet kell szánnia?

A készülék a szervezet impedancia vizsgálatára lett kifejlesztve. A szervek elektromos aktivitását, elektromos energia szintjét elemzi, hasonlóan az EKG és EEG vizsgálat módszeréhez. A vizsgálat és kiértékelés megközelítően egy óra időtartamú.

A vizsgált faktorok:

szív- és agyi érhálózat, emésztőrendszer, máj, epe, hasnyálmirigy, vese, tüdő, csontozat, csontsűrűség, vércukor, általános fizikális szint, prosztata, méh, petefészek, mellek, szexuális funkció, bőr, endokrin rendszer, immun rendszer, nehézfémek, allergia reakció, ásványianyag szintek, koenzimek, aminosavak."

 
hata

kuliver (707642) |2015.04.26 11:36  | | 707643.

Sajnos a kókusznak a szagát sem tudom elviselni, úgyhogy maradok az egészségtelen disznózsírnál.
De nem is ezért ragadtam billentyűt annak ellenére, hogy már többször megfogadtam, hogy hagyom a fenébe az egész fórumot.
De mint műszaki ember kénytelen vagyok rákérdezni egy divatos kijelentésre:
növeli az energiaszintet
Ez mit jelent? Az energia egy fizikai jellemző. Mivel kell mérni, mi az egysége, és mennyiről mennyire növekszik?

 
kuliver

emeryone (707641) |2015.04.26 10:27  | | 707642.

Csak röviden:


Míg az olajat nem szabad többször hevíteni (és még egyszer sem egészséges magas hőfoknak kitenni), mivel ekkor rákkeltő anyagok keletkeznek benne, így a felhasználása egy sütésben kimerül. A kókuszzsír azonban stabil szerkezete miatt többször is felhasználható, többszöri hőhatás után sem keletkeznek benne méreganyagok, rákkeltő anyagok, nem oxidálódik.

A zsírokat nemcsak aszerint osztályozzák, hogy telített (sertészsír, kacsazsír), vagy telítetlen, többszörösen telítetlen zsírsavakat (pl. napraforgó olaj) tartalmaz, hanem a zsírsavban lévő szénlánc hossza is meghatározó.

Általában a legtöbb zsiradék hosszú láncú zsírsavakból áll. Emiatt a szervezetben a lebontásához enzimek szükségesek, melyet az epe és a hasnyálmirigy termel. Az enzim segíti a zsírláncok szétbontását. Míg a szervezet nagyüzemben dolgozik, az ember elálmosodik, fáradt lesz, energiaszintje lecsökken.

A kókuszzsír viszont nem hosszú zsírláncú molekulákból, zsírsavakból épül fel, hanem közepes lánchosszúságúból. Ezeknek emésztéséhez viszont nem kell enzim. Emiatt teljesen máshogyan viselkedik a szervezetben, valamint a szervezetünkről jókora terhet levettünk a kókuszzsír választásával.

Továbbá egészséges laurinsavat tartalmaz, mely antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, emellett immunerősítő hatása is van.

Laurinsav egyébként még az anyatejben található meg nagy mennyiségben (3,5 %), a kókuszzsír viszont 43 %-ban!!!

További előnyös tulajdonságai (a felsorolás nem teljes):

- növeli az energiaszintet

- segítséget nyújthat a fogyásban

- javítja a tápanyagok felszívódását

- pajzsmirigy problémákra is ajánlatos

- segít a candida betegség leküzdésében

- fogyókúrázóknak is segíthet, mivel pozitív hatással van az anyagcserére, a többi zsiradék felszívódását és elégetését gyorsítja.


A kókuszzsírnak két fajtája van: szűz és szűrt változat.

A szűz kókuszzsír íze enyhén kókuszízű és illatú, kevésbé magas hőfokon történik a finomítása. A szűz kókuszzsír kinyeréséhez nem használnak vegyi anyagokat.

A szűrt kókuszzsír teljesen semleges ízű és szagtalan. Magasabb hőfokon nyerik ki, azonban vegyi anyagokat itt sem használnak ehhez a művelethez.


 
emeryone

kuliver (707634) |2015.04.26 07:35  | | 707641.

Ennek még utána kell néznem. De előbb térjünk vissza az alapszituhoz.
Bedobtál egy témát a zsírról, meg a húsról. Én megkérdeztem, mi a baj a zsírral, mert érdekelt.Ez volt a kérdés.
Viszont mostmár érdekel az is, hogy milyen volt az egy hét vendégeskedés? Mert a leírtak alapján, amolyan fogyi tábornak tűnik.

 
kuliver

emeryone (707632) |2015.04.25 20:39  | | 707634.

És milyen volt a fülzsír termés?

 
padat

emeryone (707632) |2015.04.25 20:37  | | 707633.


 
emeryone

kuliver (707630) |2015.04.25 19:14  | | 707632.

Mondjuk én is terveztem a kókuszzsír kipróbálását, de elég gyengusz volt idén a termés.

 
emeryone

kuliver (707630) |2015.04.25 19:12  | | 707631.

Ezt úgy mondod, mintha elmaradott népekről beszélnél, Afrika dzsungeleiben, akik "még mindig fáklyával" világítanak.
Mi a baj a zsírral? Az áltudományos, edd a műanyagot, fitt leszel, reklámszlogenen kívül?

 
kuliver

gabusfrici (707117) |2015.04.25 18:25  | | 707630.

"olaj a sütéshez" - mi már mindent kókuszzsírral oldunk meg. Ennek egy hátránya van. Nemrég elmentünk 1 hétre vendégségbe, ahol a húst is hússal eszik, és még mindig zsírban sütnek főznek mindent. Első nap után jött ki belőlünk minden.

 
tappi

2015.04.25 14:55  | | 707628.

Medvehagyma vagy gyöngyvirág?

 
kkanya

kkanya (707119) |2015.04.04 00:55  | | 707120.

jajjjj, félrenyomtam!

 
kkanya

gabusfrici (707118) |2015.04.04 00:54  | | 707119.

Köszönöm

 
gabusfrici

2015.04.03 23:33  | | 707118.


 
gabusfrici

2015.04.03 23:30  | | 707117.

Bögrés apácafánk (hogy miért pont apáca, ne kérdezd!)

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)

Hozzávalók:
– 1 bögre víz
– 1 bögre liszt
– 8 dkg vaj
– 1 csipet só
– 2 tojás

+ olaj a kisütéshez

Elkészítése:

1. A vizet és a vajat feltesszük egy kisebb lábasban, takarékon főni, és amikor felforr, akkor hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük, míg a massza el nem válik a fazék oldalától (1-2 perc!)
2. Ezután félrevesszük a tűzről és egyenként hozzádolgozzuk a tojást.
3. Ezután bő olajat hevítünk, melybe két evőkanál segítségével fánkokat szaggatunk (evőkanálnyi adagokat).
4. Mindkét felüket aranysárgára sütjük. Ha minden jól megy, megfordulnak maguktól.

 
kkanya

gabusfrici (707110) |2015.04.03 21:23  | | 707112.

Ezt mentettem, mert biztosan nagyon finom!
Viszont ha jól emlékszem, valamikor feltettétek a forgós túrós fánk receptjét, ami az olajban magától fordul meg.... Jól emlékszem?? Vagy lapozzak vissza?

 
padat

gabusfrici (707110) |2015.04.03 21:06  | | 707111.

Finom lehet.

 
gabusfrici

2015.04.03 20:55  | | 707110.

Húsvéti répatorta

Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg barnacukor
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
késhegynyi őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt szegfűszeg
22 dkg reszelt sárgarépa
12 dkg darált dió
kb. 1,3 dl olaj
2 db tojás
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.

A lereszelt répát összekeverjük a darált dióval. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fűszereket és a reszelt narancshéjat. A tojásokat habosra keverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a répás-diót, végül a lisztes keveréket.

A masszát kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Beleszúrt fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.

Én barnacukor helyett "műcukorral" vagyis édesítőszerrel készítettem, magában is és lekvárral is isteni!

 
Lapozás:  
4/14


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 A nap képe 3.
 Szakmai anagramma 44.
 Betűk 7.
 Stációk 13.
 Talányos könyv
 Változatos szudoku 4.
 Betűképrejtvények - dupla közös többszörössel

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS