ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (16096)
A hét kérdése (1760)
asszogramma (1696)
Betűtészta (2705)
Heti kvíz (1199)
ma történt (1823)
Tőlem Nektek (11840)
Választás 2022 (21)
Gratulációk (eredmények) (4849)
A nap képe (2677)
Hata (22)
Találkozó (6934)
Szívből szóló versek (1048)
csak úgy.. (4265)
Az élet nagy kérdései (156)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

 

Sziget 2005

 
    2005.07.23.  blackwanderer     
Augusztus 10-17 között kerül megrendezésre a 2005-ös Sziget. Előző cikkünkben beszámoltunk a Nagszínpad fellépőiről, most tekintsünk körbe a többi színpad között.

Hirdetés
A már jól ismert Nagyszínpad mellett a jól megszokott színpadok várnak ránk: Pannon GSM Világzenei Nagyszínpad, ahol idén Algériából, Szenegálból, Olaszországból, Csehországból, Bulgáriából, Romániából, Guineából, Angliából, Kubából, az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, Lengyelországból, az afrikai Maliból és persze Magyarországról hallgathatjuk a világ zenéit összesen 28 zenekar jóvoltából minden nap 17 órától.
A színpad idén két okból is különleges: ezidáig még soha nem sikerült annyi világsztárt felvonultatni, mint idén. Másodjára pedig, sikerült teljesítenie a Világzenei Nagyszínpad azon hosszú távú célját, hogy az összes, a műfajban legendás hírű előadót bemutassa. Említettük előző cikkünkben, hogy idén Bob Marley év van, és hogy erről a Nagyszínpad hogyan emlékezik meg, természetesen a Világzenei Nagyszínpad se maradhat le, így magyar részről a Ladánybene 27 tart emlékkoncertet.

A Wan2 színpadon olyan előadókkal találkozhatunk, mint The Hellacopters, Fishbone, The (International) Noise Conspiracy, akiket gyakran emlegetnek a Nagyszínpadon fellépő The Hives unokatestvérének, Dreadzone, akik olyan nagy sikert arattak Szigeten, amin még ők maguk is meglepődtek, majd rögtön meg is ígérték, hogy mindig eljönnek. Hallgathatunk hatalmas dobshowt a tradicionális és a mai japán zene ötvöződéséből született HidaJimbotól, és persze Korai Öröm és ColorStar sem hiányozhat a palettáról. Összesen 46 zenekar gondoskodik a zenéről 17: 30-as kezdettel.
Igazi zúzásban lesz részünk a HammerWorld színpadán is. Olyan nagynevű metál zenekarok lépnek fel, mint a német Accept, a svéd Opeth, a death metal klasszikus amerikai Obituary, az angol Saxon és a két finn banda a The 69 Eyes és a Sentenced. Ezek mellett természetesen fellépnek a jól megszokott magyar bandák is.

Az elektronikus zenei kedvelőinek a fesztivál legnagyobb sátra áll rendelkezésükre, a 2700 négyzetméteres djuice Party Aréna. Ezek mellett persze még rengeteg helyszín lesz, amit felsorolni is nehéz; Afro-Latin Színpad, ahol megismerkedhetünk Észak - és Nyugat Afrika kultúrájával, zenéjével, mentalitásával, italaival és mindennapi életével. Egy egyiptomi hastánc show például kihagyhatatlan.

A Bahia színpad megszokott underground zenével kedveskedik nekünk. Idén is lesz Luminárium, mostani nevén Amozozo, mely az iszlám építészet jegyeit viseli magán.


És immáron a Sziget teljes térképe is elérhető; KLIKK:Sziget beszámoló


  Kapcsolódó cikkek

  -  Idén is SZIGETelünk
  -  Extrém Sportsziget 2005
  -  Legyen béke a Szigeten és túl


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Születésnap 2.
 Ó, Zsuzsanna!
 Változatos szudoku
 Nagy utazás 2.
 Számsor 52.
 Mik ezek? (6)
 Terminátor

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS