ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (16096)
A hét kérdése (1760)
asszogramma (1696)
Betűtészta (2705)
Heti kvíz (1199)
ma történt (1823)
Tőlem Nektek (11840)
Választás 2022 (21)
Gratulációk (eredmények) (4849)
A nap képe (2677)
Hata (22)
Találkozó (6934)
Szívből szóló versek (1048)
csak úgy.. (4265)
Az élet nagy kérdései (156)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

 

Idén is SZIGETelünk

 
    2005.06.14.  blackwanderer     
A napokban hozták nyilvánosságra a Sziget Nagyszínpadának teljes programját, amik között régi nagy adósságokat és igazán nagy neveket találhatunk. Tehát augusztus 10-17. Sziget 2005.

Hirdetés
A Sziget immáron elérte önnön fizikai határait programhelyszínek és színpadok terén. Az így felszabadult költségvetést a minőségi javítások felé tudták fordítani a Sziget szervezői is. Gerendai Károly a Sziget főszervezője elmondta, hogy a Nagyszínpadra kétszer annyi összeget tudtak költeni, de ezzel együtt az összes színpad több forrást kapott. A Sziget legtöbb látogatót vonzó helyszíne a 40.000 főt befogadni képes Nagyszínpad, ami mára már végleges programmal büszkélkedhet.A Sziget történelmében először a 0. napon is megszólal a Nagyszínpad, mégpedig a híres Illés zenekarral akik az utolsó és egyben negyvenéves jubileumi koncertjüket adják. Pásztory Zoltán május 1-ei tragikus halála beárnyékolta és veszélybe sodorta a koncertet, de Pásztory tanítványa Szörényi Örs belépése megmentette a bulit.
Az első napon, szokás szerint 16:30-tól, lép fel a spanyol punk zenekar az Ska P. Őket követi a brit R&B-t, hiphopot, reggeat vegyítő, új énekesnővel rendelkező Morcheeba, akik most megjelent új lemezüket mutatják be a Szigeten. Majd harmadik fellépőként az 1991-ben alakult magyar Quimby játszik, utána pedig végig táncolhatjuk az este maradék felét Sean Paullal.
A csütörtöki másnapot a jamaikai CeCile & T.O.K. (vagyis Touch of Klass) reggea zenéje kezdi, majd Natalie Imbruglia énekhangját hallgathatjuk. Sokak kedvence az Anima Sound System is ezen a napon lép fel, végül pedig egy igaz nagyágyú, a régóta várt angol Underworld játsza el a Born Slippyt. Ők képezik a Sziget eddig legnagyobb adósságát, vitathatatlan, hogy hatalmas bulit fognak csapni.
Pénteken nem lesznek magyar fellépők a Nagyszínpadon. Ami vár ránk az a Wailers, akik szintén Jamaikából hozzák el nekünk Bob Marley szellemét. A Wailers frontembere még együtt kezdett zenélni a reggea isten Marleyvel, és annak 1981-es halála után ők képviselik Bob Marley sajátos zenéjét. A fellépésük azért is érdekes, mert idén ünnepelhetjük Bob Marley 60. születésnapját. Ezek után igazi acid-jazzre táncolhatunk Brand New Heavies kíséretében.Aki szereti a vérbeli amerikai rappet, az bizonyára ott fog tombolni a The Game koncertjén, majd zárásként a tavaly is fellépő Basement Jaxx lesz látható.
A szombati nap a zúzósabb zenék kedvelőinek hoz örömet. Rögtön a 18 éves Les Tambours du Bronx adja elő sajátos fémzenéjét, majd a svéd rockszcéna a Mando Diao játsza a 60-70-90-es évek kevert gitárzenéjének egyvelegét. Főkét német nyelvterületen népszerű zenekar energikus, tomboló koncert élményt ígér. Ezen a napon lép fel, a tavaly egy sajánlatos baleset miatt elmaradt, Tankcsapda, majd pedig a nap koncertje az amerikai, brutális bulit ígérő Korn. Őket nem kell bemutatni, hiszen kis hazánkban is igen népszerű zenekarról van szó.A vasárnapi napot a klasszikus punk zenét játszó, The Toy Dolls nyitja, majd pedig a Született gyilkosok című film jól ismert színésznője Juliette Lewis lép fel 2003-ban alakult zenekarával, a Juliette and The Licksel. Őket váltja az elmaradhatatlan Kispál és a Borz. A nap utolsó koncertje, szintén egy sztár zenekarral, a Franz Ferdinanddal zárul. A 2003-ban alakult zenekar nagyon gyorsan hatalams népszerűségre tett szert Európa nyugati felén, ezt a független kiadójuk ellenére 2 milliós példányszámban elkelt lemezeik, és a 2004-es nyári turnék sikere bizonyította. A koncert után talán Magyarországon is nagyobb teret kapnak.Hétfőn a Skinny Puppy kezd zenélni, hogy aztán átadja a helyét az angol rappernek Roots Manuvának. Ő utána lép fel a Sziámi, és végül a híres Nick Cave vet véget az estének.
Az utolsó napra maradt négy előadó pedig a német punk zenét játszó Beatstakes, a trendet teremtő fekete-fehér svéd The Hives különleges zenéje, a Sex Action és a 2005-ös Sziget utolsó Nagyszínpad fellépője az amerikai Good Charlotte. A zenekar még, a mára divatossá váló tini-punk bandaként indult, de az utolsó albumokon mégis többet tudtak nyújtani. Feszes és izgalmas punk zenéjük méltó befejezése lesz a Szigetnek.

A Sziget további programjairól a következő cikkünkben olvashattok.


  Kapcsolódó cikkek

  -  Az év legextrémebb hétvégéje
  -  Legyen béke a Szigeten és túl
  -  Idén is EFOTT!


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Születésnap 2.
 Ó, Zsuzsanna!
 Változatos szudoku
 Nagy utazás 2.
 Számsor 52.
 Mik ezek? (6)
 Terminátor

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS