ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
asszogramma (1632)
Tőlem Nektek (11509)
A nap képe (2361)
Feladványok (15479)
Napi kvíz (761)
A hét kérdése (1454)
Hónap feladványa (493)
Gratulációk (eredmények) (4674)
Heti kvíz (1032)
Vicces képek (100)
csak úgy.. (4027)
Választás 2018 (599)
ma történt (1703)
Az év feladványa (334)
Kvízverseny (6331)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

Legrosszabb esetek a Diagon
2019-09-07 6:55
Avagy kombinatorikai villámkérdések
Közepes, beküldte: csibe08*, szerkesztő: Sandviking
A Diagon megjelent egy feladvány, benne hat állítással. A feladvány szövege szerint 2 állítás igaz, 4 állítás hamis. Feladatunk, hogy küldjük be a 4 hamis állítás sorszámát.

A kérdéseink a fenti elképzelt feladvánnyal kapcsolatosak. A kérdések függetlenek egymástól (kivéve, ahol ennek ellenkezőjét külön kiemeltük!)Az első 5 kérdés egy szigorú javítóra vonatkozik, aki a beküldésre csak annyit mond, a megoldás helyes, vagy nem, de nem árul el semmi mást (sem azt, hogy hány valóban hamis állítás van a beküldöttek között, sem azt, hogy melyek azok).

1. Semmilyen tudásunk nincs az állítások igazságtartalmával kapcsolatban. Legrosszabb esetben hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?

2. Tudjuk, hogy a hat állításból egy biztosan igaz, a többiről semmit nem tudunk. Legrosszabb esetben hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?

3. Az előző kérdést folytatván, miután beküldtük az összes lehetséges megoldást, sajnos kiderült, hogy a biztosan igaznak vélt állítás mégiscsak hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?

4. Tudjuk, hogy a hat állításból egy biztosan hamis, a többiről semmit nem tudunk. Legrosszabb esetben hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?

5. Az előző kérdést folytatván, miután beküldtük az összes lehetséges megoldást, sajnos kiderült, hogy a biztosan hamisnak vélt állítás mégiscsak igaz. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?A következő három kérdés egy közepesen szigorú javítóra vonatkozik: ő megmondja, hogy a beküldött 4 számból hány hamis valójában, de azt nem mondja meg, hogy melyek azok!

6. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból 1 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?

7. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból 2 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?

8. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból 3 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?Az utolsó két kérdés egy nagyon engedékeny vonatkozik: ő megmondja, hogy a beküldött 4 számból hány hamis valójában, és azt is megmondja, melyek azok.

9. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból az 1 és a 2 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?

10. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból az 1, a 2 és a 3 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?
Kérdésenként 1-1 pont! Rövid indoklást kérünk mindegyikhez!

Figyeljünk, hogy a 6-10. kérdéseknél az első beküldést (1234) is bele kell számolni a megoldásba!

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Legrosszabb esetek a Diagon című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 1165 felhasználó olvasta, és 57 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 14 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Anikóka, bolnyi, grisenyka, hata, kuliver69, littlered, mutterka, padat, portugal, saja, szmoni65, tark, titok111, Tucatka
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Táborban
 Párosítás 5.
 Reggeli újság ( Javítva)
 Gondoltam...(3)
 Mik ezek? (3)
 Meghatározások és betűk
 Találd ki!

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS