ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
csak úgy.. (4451)
Tőlem Nektek (12265)
A nap képe (3764)
Feladványok (17090)
Segítséget kérek, köszönöm (2402)
Hónap feladványa (668)
Fóliázzunk! (54)
A hét kérdése (1982)
Érdekes, vicces, jó honlapok (821)
Betűtészta (2934)
Játékok (1001)
asszogramma (1838)
Ki mondta? (237)
ma történt (1910)
Vicces szövegek (4008)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

 

Pannon Mobil EKG

 
    2005.11.03.  yoda     
A kutatási fejlesztés végső stádiumába került a Pannon Mobil EKG. A távdiagnosztikát az egészségügy és sport területén is forradalmasító berendezés a sikeres tesztet követően hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerülhet.

Hirdetés
Egy versenyző testére erősítve, vele együtt teljesítette a Bécs-Budapest szupermaratont a Pannon legújabb fejlesztése, a Mobil EKG prototípusa. Ezzel egy évek óta tartó fejlesztési folyamat is célba ért: a nagy terhelésnek kitett személyek – például a sportolók –, illetve szívbetegek folyamatos felügyeletét biztosító, rugalmas és költséghatékony eszköz várhatóan a jövő év közepére a nagyközönség számára megvásárolható is lesz.

A projekt nem csupán a mobil adatátvitelen belül tár fel eddig feltérképezetlen alkalmazási területeket, de orvosi méréstechnikai szempontból is számos újdonságot hoz. A Pannon Mobil EKG ugyanis amellett, hogy a páciensek számos fiziológiai paraméterét méri, a környezeti változók (légnyomás, páratartalom, sebesség, gyorsulás és így tovább) tükrében értelmezi is azokat. Utóbbi funkcióra a berendezés GPS helymeghatározó modulja teremt lehetőséget, míg a nagy sebességű mobil adatátvitel gyakorlatilag tetszőleges időtartamú, folyamatos megfigyelést tesz lehetővé. A rendszer folyamatosan egy központba továbbítja az adatokat, ahol azokat feldolgozzák, és szükség esetén riasztással előre jelzi a kezelőorvosnak egy súlyosabb esemény kialakulásának kezdetét. Egy sportoló esetén az edző figyelemmel kísérheti azokat az adatokat, melynek segítségével az optimális teljesítményt hozhatja ki a versenyzőből, anélkül hogy az a sportoló egészségét veszélyeztetné.

A hagyományos hordozható EKG-készülékeknél bővebb funkcionalitású és rugalmasabban alkalmazható Pannon Mobil EKG a veszélyeztetett személyek felügyeletén kívül fontos prevenciós célokat is elláthat. Az előzetes felmérések szerint jelentős igény mutatkozik rá az egészségügyben, így jövő év közepére tervezett piaci bevezetése túlzás nélkül forradalmi jelentőséggel bír mind az egészségügy, mind a sport területein. A Bécs-Budapest szupermaratonon zavarmentes működést biztosított, és kiválóan viselhetőnek bizonyult a berendezés.


  Kapcsolódó cikkek

  -  JAVA technológia az egészségügy szolgálatában
  -  Protézisből divatcikk?
  -  Programozási hibák


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Számokból betűk 5.
 Város 2.
 Negyedik hatványon
 Paradicsomot vettem
 A csoda háló
 New York
 Betű- és képrejtvények 5.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS