ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Tőlem Nektek (12348)
A hét kérdése (2019)
Játékok (1133)
A nap képe (3871)
Feladványok (17283)
csak úgy.. (4524)
Hónap feladványa (682)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)
Nyomasevics Bobacsek (1165)
Vicces szövegek (4045)
Szívből szóló versek (1128)
Betűtészta (2972)
Segítséget kérek, köszönöm (2466)
Érdekes, vicces, jó honlapok (856)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Okosságok

EBÉD

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés

Lapozás:  
1/2

nklari

riffentyu (566052) |2011.12.20 16:58  | | 566382.

Köszönöm.

 
riffentyu

nklari (565952) |2011.12.19 22:31  | | 566052.

Például:
Céklapuding

- 60 dkg cékla,
- 4 dkg vaj,
- 1 fej lilahagyma
- 2 dl tejszín,
- só, bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, fél citrom, 3 tojás

A céklát főzi (én sütőben sütöm).
Meghámozzuk, egy evőkanálnyi vajon vékony szeletekre vágott lilahagymát pirítunk és hozzáadjuk a szeletekre vágott céklát. Néhány percig együtt párolódnak, aztán jöhet bele a tejszín és még 10 percig párolódhat. Rövid ideig hűlni hagyjuk, mehet bele só, bors, kömény, szerecsendió, citromlé, hozzákeverjük a tojásokat, majd az egészet összeturmixoljuk, vajjal kikent csészékbe vagy tortaformába töltjük
Vízfürdőbe állítva, papírral letakarva 111 °C-os sütőben egy órán át gőzöli.
(én meg csak egyszerűen sütőbe rakom, és megsül, semmi vízfürdő).
Selymes mártások illenek hozzá (sajtmártás hollandi mártás), sültekhez köretnek jó.

Egyéb zöldségekből is hasonló, a fűszerezése persze más és más lehet.
A sárgarépa puding például gyömbérrel és fehérborssal finom, a karfiolpuding is szerecsendióval és fehér borssal, a spenótpuding fokhagymával ( jó sokkal)

 
riffentyu

OpelAstra (566022) |2011.12.19 22:09  | | 566042.

Mint "fogyasztó" ismerem. De azt nem tudom, hogy passzírozzák-e vagy szűrik.

 
riffentyu

nklari (565952) |2011.12.19 22:08  | | 566032.

Harcsa! tényleg az is jó, valahogy idén csak ponty jutott eszembe. (Néha meg tengeri halleves.) A zöldségpudingokat mindjárt beírom (Liscsinszy Béla: Reform szakácskönyve ötletei alapján szoktam csinálni, kis változtatással).

 
OpelAstra

riffentyu (566012) |2011.12.19 22:08  | | 566022.

Hogy miként készítik ott? De hiszen ismerheted, mert már kóstoltad! Szóval passzírozva, vegyes filézett halból, szögedi paprikával és makói hagymával

 
riffentyu

OpelAstra (565942) |2011.12.19 22:05  | | 566012.

"Miért főznék?" - mert főzni jó.
És ott, a Kiskőrössyben hogyan készítik?

 
nklari

riffentyu (565932) |2011.12.19 17:01  | | 565952.

Szia,
legegyszerűbbnek ezt találtam:
"80 dkg harcsafilé, 3 nagy fej hagyma, 4 ek szép kalocsai paprika, 2 dkg só, 3 cseresznyepaprika.
A hagymát apróra vágom, majd kb. 2.5 liter vízben felteszem főni. Mikor felforrt beleteszem a 3x3 centis kockákra vágott harcsafilét, a sót és a paprika felét, (ha erősen szeretjük, akkor a cseresznyepaprikát is. Kb 25-30 perces forralás után beleszórom a paprika másik felét és még vagy öt percig forralom."
Azért néhány halászlékocka még belefér.:-)
Hogy készül a zöldségpuding?


 
OpelAstra

riffentyu (565932) |2011.12.19 16:27  | | 565942.

Már miért főznénk, amikor az ország legjobb halászlevét helyben meg tudom venni, mégpedig a Kiskőrössy Halászcsárdában - van-e ki e nevet nem ismeri?

 
riffentyu

2011.12.19 16:18  | | 565932.

Ha főztök halászlét karácsonyra, akkor hogyan(konkrétan)? - kb. száz változatát leltem föl az ismert kategóriákon belül.

 
padat

grisenyka (548222) |2011.11.02 16:36  | | 548242.

zöldborsós csirkeaprólék leves, diós lekváros metélt

 
riffentyu

2011.11.02 16:36  | | 548232.

Vendégség, ünneplés miatt lesz:

egyben sült karaj, kb. 1 cm-ként bevagdosva, majdnem végig, de ne essen szét, minden résbe beledugok egy szelet füstölt sajtot és egy szelet almát, így sül meg.
hozzá: krumplipüré, répa és zeller puding, meg
saláta

(a zöldségpudingok még nem biztos)

 
grisenyka

2011.11.02 16:22  | | 548222.

zöldborsóleves, rakott krumpli

 
titok111

grisenyka (541932) |2011.10.13 16:05  | | 542082.

Ja, mint amikor sörben sült csülökből csak a sör fogy el...

 
grisenyka

mutterka (541922) |2011.10.12 18:46  | | 541932.

Jól jár a család

 
mutterka

padat (541912) |2011.10.12 18:43  | | 541922.

És utána csak az almát eszed meg...

 
padat

mutterka (541882) |2011.10.12 18:41  | | 541912.

Van olyan, hogy az almát együtt sütöm meg a hússal és krumplival. Ilyenre gondoltál?

 
mutterka

grisenyka (541892) |2011.10.12 18:34  | | 541902.

nem

 
grisenyka

mutterka (541882) |2011.10.12 18:32  | | 541892.

Ki lehet bírni?

 
mutterka

hata (541872) |2011.10.12 18:30  | | 541882.

almanap

 
hata

2011.10.12 18:08  | | 541872.

Krumplistészta. Elegánsabb nevén gránátos kocka. Még elegánsabb nevén grenadirmarsch.

 
padat

2011.10.12 18:05  | | 541862.

Nálunk ez a heti menü:
Hétfő: zöldségleves, rakott burgonya, savanyú.
Kedd: Csirke raguleves, káposztás kocka, gyümölcslé.
Szerda: rizsleves, rántott karfiol rántott sajt rizs, francia saláta.
Csütörtök: csontleves, párolt pulyka apróhús, majonézes kukorica.
Péntek: gyümölcsleves, brassói aprópecsenye pirított burgonya, csalamádé.

Hétvégén valószínűleg bableves lesz mákos vagy diós tésztával, de ez attól is függ, hogy mit látok meg a piacon. Múlt héten például gyönyörű, friss velő volt a húsboltban, így májas-velő volt az ebéd. Ugyanis én nem tudom a vesét rendesen kitisztítani, még 2 nap ecetezés után is érzem a szagát. És ráadásul szerintem sokkal finomabb májjal a velő.

 
riffentyu

titok111 (540252) |2011.10.12 17:51  | | 541852.

Ez se rossz!
Paradicsomleves betűtésztával (ha nem édes, és van benne friss bazsalikom...)

 
riffentyu

gabusfrici (538922) |2011.10.12 17:50  | | 541842.

Hű, de jól néz ki, nyamm-nyamm

 
titok111

2011.10.10 14:00  | | 540252.

NA a végén paradicsomleves volt betűtésztával, meg gombás malacpaprikás tejfölösen tésztával. Jaj de jó volt :-)

 
gabusfrici

riffentyu (538482) |2011.10.07 14:45  | | 538922.

Nemcsak szép, de nagyon finom. Itt megnézheted.
http://receptek.tv/?n=4&oldal=49&uid=478

 
padat

titok111 (538772) |2011.10.07 13:47  | | 538802.

Juj, de finom ebédek lesznek!

 
titok111

(538042) |2011.10.07 13:20  | | 538772.

Dezső egy univerzális ember, aki főz, kimér, felszolgál, mosogat, és még a vendégséget is szórakoztatja.
Pl. a jövő héten ezzel:

Hétfô Hagymaleves
Malacpaprikás tésztakörettel

Kedd Zöldborsóleves
00 Pusztapörkölt

Szerda Zöldséges tarhonyaleves
Szalontüdô rizi-bizivel

Csütörtök Daragaluskaleves
Töltött dagadó hagymás törtburgonyával

Péntek Tejfölös fejtettbab-leves füstölt hússal
Káposztás kocka


A mai palócleves is igen ízletes volt...


 
kuvaszkusz

hata (538502) |2011.10.07 13:17  | | 538762.


Ó, azok régi "élő" csirkéből készült rántott csirkék
Ma már nem olyan, hiába a kapirgálósnak sokkal finomabb volt a húsa, meg persze a tojása is.
A mai "nájlon"-csirkéknek már se lába, se belseje, azt jó esetben külön kell megszerezni hozzá.
Persze, egy jó piacon még ma is hozzá lehet jutni. Meg faluhelyen azért még vágnak ám

 
hata

(538052) |2011.10.07 10:58  | | 538502.

Eszembe juttattad gyerekkorom vasárnapi ebédjeit. Akkoriban (50-es évek eleje) egy héten egyszer volt hús, vasárnap. Többnyire csirke, de akkor még létezett élő csirke. A háziasszony vágta el a nyakát. (Ma még vág valaki csirkét?) Na akkor én kimenekültem a konyhából. Viszont utána gyorsan vissza is mentem, mert hagymás zsíron sült csirkevért kaptunk, amit nagyon szerettem. Utána ismét kifelé, mert a csirke kopasztásának szörnyű "illata" volt. De az ebéd az csodálatos volt. A rántott csirke azóta is a kedvencem.

 
riffentyu

(538422) |2011.10.07 09:38  | | 538482.

jól nézhet ki! fotót nem csinálsz róla?

 
Lapozás:  
1/2


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Háromszögesdi 3.
 Szudoku alapműveletekkel 9.
 Összeadás 6.
 Híres asszonyok 3.
 Területlabirintus 2.
 Bényetűrejtv
 Kitérő

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS