ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Jelszófejtés (1819)
Gratulációk (eredmények) (4299)
A nap képe (2165)
Szívből szóló versek (980)
Feladványok (14026)
Tőlem Nektek (10863)
Forma 1 tippjáték (1704)
Kvízverseny (6006)
A hét kérdése (975)
játékos javítás (1382)
Érdekes, vicces, jó honlapok (656)
Vicces képek (78)
Elutasított feladványok (1073)
Egyszámjáték (829)
Betűtészta (2351)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Rejtvények

Pasziánsz pontozás

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés


iko_

2004.07.16 15:10  | | 1490.

hát igen... Nem lehetett rájönni mert gondolom a tízed másodperceket is számolja és így az adatok nem voltak pontosak de vki jól megközelítette a 700000-el a 30 mspercet én se értem ha már vki annyira gyors akkor kapjon érte bónuszt is :) akkor tehát a 10e ponthoz kb 73 msperc alatt kell kiraknom a cuccost...

 
yoda

2004.07.16 09:32  | | 1485.

Kiegészítés: A http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;101766 oldalon megtalálható információk alapján az alábbi mondható el: Normál pontozás esetében ha több, mint 30 másodpercig tart a játék, a bonusz pontok kialakulásának a mintája 700 000/másodperc a játék befejezéséig. Amennyiben kevesebb, mint 30 másodperc alatt befejeződik a játék, bonusz pont nem jár. (saját megjegyzés: elég hülyeség, ha hamar kész vagy, nem jár bonusz...)

 
iko_

2004.07.15 11:09  | | 1477.

sajnos ez nem elég mert nincs le írva a jutalom rendszer :( ez csak azt a pontot adja meg amit elérünk de időtöl függően ad nekünk + jutalom pontot is és e kettő összege az eredmény. bár lehetséges hogy a jutalom nem csak az időtöl függ :/

 
yoda

2004.07.15 11:00  | | 1476.

Microsoft hivatalos, megerősített válasza:

A Pasziánsz pontozása a következően alakul:

Normál pontozás esetében:
Amennyiben egy kiosztott lapot fordít fel, 5 pontot kap.
Amennyiben az osztásból tesz le egy lapot, 5 pontot kap.
Amennyiben a helyére tesz egy lapot az osztásból közvetlenül (például az elején az Ász-t) 10 pontot kap. Ha előtte egy 2-esre helyezi, akkor + 5 pontot kap.
Amennyiben a lent található kártyalapokat helyezi a helyére (például Ászra kettest), 10 pontot kap.
Visszavonás esetén 2 pontot von le a program.

A beállításokra (JÁTÉK/BEÁLLÍTÁSOK) kattintva, választhat húzás típust. Vagy egyesével, vagy hármasával osztja a lapokat. A pontozás alatt a három fajta pontozási változat közül lehet választani:
Normál: Ha normál-egy lapot választja, a paklit bárhányszor végig pörgetheti, azonban minden egyes újabb kör esetén 100 pontot von le.
Ha normál-három lapot választja, a paklit bárhányszor végig pörgetheti, azonban a negyedik kör után minden egyes új kör megkezdése esetén 20 pontot von le.
Maximálisan elérhető pontok száma: 740

A Vegas pontozás esetében csak abban az esetben kap pontot (5 pont), ha felteszi sorba a kártyalapokat (Ásztól a Királyig).
Vegas: Ha a Vegas pontozási módot választja, ott csak egyszer van lehetősége a paklit végig nézni, utána vége van a játéknak. Ha nem sikerült kirakni, 152 pontot von Önnek le, amely az új játék kezdésével sem nullázódik.
Egy játék alatt a maximálisan elérhető pontok száma: 260

Amennyiben a pontozásnak a Nincs beállítási módra kattint, nincs pontozás.

További kellemes napot kívánok Önnek kollégáim és jómagam nevében.

 
GospeLL

2004.07.14 19:58  | | 1473.

eszembe ötlött, hogy az MS annyira nem örült neki, amikor kiszivárogtak a forráskódjai, úgyhogy inkább nem teszem fel sehova és nem adok rá linket... Ha nagyon kell, úgyis megtalálod. szorri, ez van

egyébként szerintem ritka gány a kód, és én sem azért nem igazodtam el rajta mert életemben nem láttam még visual c++ kódot, hanem mert van 20-30 változó (a nevük többnyire nem mond semmit) és oldalakon keresztül bűvészkedik vele :(, meg kb 10 fájlban szórták szét a függvényeket..

 
iko_

2004.07.14 16:14  | | 1472.

bár ha vki ért a programozáshoz megnézheti a forráskodját is lehet hogy rájön vmire :) Gospell be tudod linkelni?

 
iko_

2004.07.14 16:13  | | 1471.

yoda: az nem fontos mert még az elért pontból von le tehát ha volt 150 pontom és egyszer körbetekertem a lapokat akkor 50 pontom marad de az nem számít bele a jutalomba. igazából csak az a fontos hogy hogyan számítja ki a jutalmat. és szerintem ahoz csak az idő és az elért pont szükséges

 
yoda

2004.07.14 02:20  | | 1469.

ezzel nekem az a bajom, hogy nemtudod, hogy hányszor tekerted körbe a lapokat, mert ha körbejárt egyszer, akkor levon x pontot, nem?

 
iko_

2004.07.13 19:27  | | 1468.

régóta...

 
iko_

2004.07.13 19:26  | | 1467.

Nem tudom a választ de már régóte érdekel mert tudni szeretném milyen feltételek mellett lenne már 10000 pontom :)

csiboy: nem windows-t használsz?

 
csiboy

2004.06.29 10:31  | | 1205.

Nekem sajna nincs passzianszom igy nem tudom megnezni :(.

 
csiboy

2004.06.29 10:31  | | 1204.

Bocsi a duplazasert.

 
catchkoo

2004.06.29 08:41  | | 1194.

Nem vagyok egy pasziánsz-guru, nem is vágyom rá, az elmúlt tíz percben játszott három játékom tanulságai alapján:
Az elért pont valahogy úgy néz ki, hogy minden felfordított lapért kapsz 5 pontot, minden helyére tett lapért 10-et és minden a pakliból lehozott lapért is 5-öt. Így ha a pakliból közvetlenül a helyére teszel egy lapot, az kevesebbet ér. Ezen kívül 10 másodpercenként 2-vel csökken az elért pont. A jutalom pontos függvénye nem nyilvánvaló, de meglehetősen jó közelítéssel a jutalom és az idő fordítottan arányosak, a szorzatuk 695000 és 700000 között van. Rosszabb idők esetén ez a szorzat is kicsit kisebb.

 
csiboy

2004.06.29 07:33  | | 1193.

A program ugy szamolhat, hogy van egy felso idohatar amin belul ha megcsinalod azzal az idovel szorozza azt a valtozot amibol kijon a jutalompont. Ez a valtozo novekszik valamilyen szabaly szerint, ez nem egyertelmu ahogy az idod egyre kisebb. Pl 150 mp felett 29 a szorzo majd 2 mp javulas eseten mar 30. Ez egeszen megy 140-ig. 140 alatti idok mar eleg jok es ezt a program ugy jutalmazza, hogy egyre nagyobb szorzokat ad az idokhoz. Igy pl 134-nel mar 1-2 mp javulasra ad +1 szorzopontot. Nagyjabol ez a jutalompont, de ehhez meg jon egy plusszpontszam ami nem teljesen egyertelmu, hiszen a leirtak alapjan jobb idoknel is elofordul a kisebb pontszam. Pl 127 mp 561 plusszpont jar meg 123 mp-hez 496. Ez feltetelezi, hogy meg valamit figyel a program amit most nem latunk. Olyan sok minden mar nem lehet, de lehet peldaul a lepesszam es aszerint ad meg ajandekpontot, hogy hany lepesbol sikerult az adott idot megszerezni. Mivel lepesszamot nem irtal le, igy ezt nem tudhatjuk, de valami hasonlo trukk lehet meg.

 
csiboy

2004.06.29 07:32  | | 1192.

A program ugy szamolhat, hogy van egy felso idohatar amin belul ha megcsinalod azzal az idovel szorozza azt a valtozot amibol kijon a jutalompont. Ez a valtozo novekszik valamilyen szabaly szerint, ez nem egyertelmu ahogy az idod egyre kisebb. Pl 150 mp felett 29 a szorzo majd 2 mp javulas eseten mar 30. Ez egeszen megy 140-ig. 140 alatti idok mar eleg jok es ezt a program ugy jutalmazza, hogy egyre nagyobb szorzokat ad az idokhoz. Igy pl 134-nel mar 1-2 mp javulasra ad +1 szorzopontot. Nagyjabol ez a jutalompont, de ehhez meg jon egy plusszpontszam ami nem teljesen egyertelmu, hiszen a leirtak alapjan jobb idoknel is elofordul a kisebb pontszam. Pl 127 mp 561 plusszpont jar meg 123 mp-hez 496. Ez feltetelezi, hogy meg valamit figyel a program amit most nem latunk. Olyan sok minden mar nem lehet, de lehet peldaul a lepesszam es aszerint ad meg ajandekpontot, hogy hany lepesbol sikerult az adott idot megszerezni. Mivel lepesszamot nem irtal le, igy ezt nem tudhatjuk, de valami hasonlo trukk lehet meg.

 
GospeLL (vendég)

2004.06.28 23:43  | | 1190.

Te tudod a választ? Én tanulményoztam egy kicsit a forráskódot, de nem jöttem rá. Bepastolnám az idevágó részt, de a fórum nem engedi.. Most fáradt vagyok ehhez, jó tippelgetést a többieknek...

 
iko_

2004.06.28 01:27  | | 1169.

játszottam pasziánsz játékot windowsban és ezek az eredmények jöttek ki:

jutalom:összpont:idő:
4725 5192 148
4900 5382 142
5670 6166 123
4515 4980 154
5495 6056 127
5250 5719 133
5215 5694 134
(az elértpont az összpont mínusz jutalom)
milyen képletet követ a játék az összpont kiszámításánál?

 


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Aki keres, talál
 Összeillő nevek
 Ismerős irodalom 12.
 Számsorozat 103.
 Legkisebb közös többszörös 9.
 Régi is, Harmincad is...
 Irodalmi anagramma 67.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS