ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (16096)
A hét kérdése (1760)
asszogramma (1696)
Betűtészta (2705)
Heti kvíz (1199)
ma történt (1823)
Tőlem Nektek (11840)
Választás 2022 (21)
Gratulációk (eredmények) (4849)
A nap képe (2677)
Hata (22)
Találkozó (6934)
Szívből szóló versek (1048)
csak úgy.. (4265)
Az élet nagy kérdései (156)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

 

Ötödszörre is Budapest Parádé

 
    2004.08.22.  yoda     
A budapesti nyár az idei évben is a Budapest Parádéval zárul. Augusztus 28-án délután 2-kor ötödik alkalommal indul útjára a mozgó színpados konvoj az Andrássy út elejéről, majd a felvonulást követően a Hősök terén és a Felvonulási téren este 10-ig tart a buli, amelyet a város számos klubjában zárópartik követnek. A hivatalos afterpartynak - a Parádé Bónusznak - a Népstadion és Intézményei területén idén már négy csarnok ad otthont.

Hirdetés
Néhány nemzetközi példával szemben a Budapest Parádé népszerűsége várhatóan az idei évben is növekedni fog. Lobenwein Norbert, a Budapest Parádé főszervezője szerint ennek oka, hogy a nemzetközileg is erősnek mondható elektronikus zenei felhozatal mellett a Parádén egyéb műfajok is nagy számban vannak jelen. A jelzések szerint több ezren érkeznek Budapestre vidékről és külföldről is. A szervezők idén is 600.000 vendéget várnak.

Az idei évben a Budapest Parádéra a korábbi években megszokottnál is több, közel 120 jelentkező jelezte részvételi szándékát. Közülük választották ki a szervezők azt az 55 mozgó járművet, amely részt vesz az eseményen. A résztvevők között elsősorban klubok, rendezvények és médiumok szerepelnek.

A felvonulók zömét 2004-ben is az elektronikus zenei műfajok képviselői alkotják. A legismertebb hazai klubok közül sokan kamionnal vesznek részt a Budapest Parádén, ugyanez vonatkozik a budapesti és országos rádiókra és jónéhány televízióra.
Összesen közel 300 DJ áll a lemezjátszók mögé augusztus 28-án. A résztvevők között a világ minden részéről, 11 országból üdvözölhetünk sztárokat. Németországból, Angliából és az Egyesült Államokból több mint 40 világsztár érkezik, akik a kamionos szereplés után éjjel afterpartikon is bemutatkoznak.
Az idei Budapest Parádén Franciaország képviseletében a szervezők meghívására önálló kamionnal jelenik meg a párizsi Techno Parade.

A Budapest Parádé szervezői célul tűzték ki, hogy az eseményt a korábbi évek Budapest Parádéihoz képest is még színesebbé, ?karneválosabbá? teszik. A Budapest Parádé kezdete óta cél, hogy az esemény kulturális- szórakoztató expóként a színes fővárost és a vidéki városok kulturális életét is bemutassa. Ehhez elengedhetetlen, hogy ne csak a szórakoztató intézmények, rádiók és a televíziók, hanem nonprofit szervezetek is nagy számban vegyenek részt az eseményen. A budapesti színházak képviseletében 4 kamion indul. A Parádé alkalmából áll össze egy 100 tagú szaxofonos csapat, amelyet a végállomáson neves dj-k kísérnek, a Fesztiválközpont komolyzenei kamionján pedig ketrecbe zárt pantomimesek szerepelnek. Lesznek látványkamionok, amelyek stílusa a korabeli május elsejei felvonulások hangulatát idézi.


  Kapcsolódó cikkekFelhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Születésnap 2.
 Ó, Zsuzsanna!
 Változatos szudoku
 Nagy utazás 2.
 Számsor 52.
 Mik ezek? (6)
 Terminátor

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS