ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (17292)
Tőlem Nektek (12358)
csak úgy.. (4527)
A hét kérdése (2022)
Játékok (1161)
A nap képe (3874)
Kinek Ki (616)
Hónap feladványa (682)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)
Nyomasevics Bobacsek (1165)
Vicces szövegek (4045)
Szívből szóló versek (1128)
Betűtészta (2972)
Segítséget kérek, köszönöm (2466)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Megoldás beküldése

  Név:   

Tipp: Ha regisztrált felhasználóként küldöd be a megoldást, statisztikát olvashatsz a teljesített feladataidról 
  

Iskolai dolgozat 3.
2020-10-29 6:55
Nem elég egy Wikis életrajz
Nehéz, beküldte: grisenyka*, szerkesztő: csibe08
Newton koraszülöttként jött a világra. Apja két éves korában meghalt, fia tulajdonképpen nem is ismerte. Anyja újraházasodott, egy környékbeli lelkipásztorhoz, Barnabas Smith-hez ment feleségül. Új férjével azonban elköltözött, és fiát egy időre saját anyjára bízta.

Anyja végül akkor költözött haza, amikor második férje is elhunyt. Fia gimnáziumba ment, ám anyja hívására egy időben az otthoni gazdaságot vezette: ekkor azonban már tudta, hogy nem ezzel akar foglalkozni.
Ennek az aprólékos munkának a hatására azonban kibontakozott előtte a végtelen kis mennyiségekkel való számolás módszere, az infinitivusos megoldás.

Végül visszatért az iskolába, majd egyetemre is járt: a Trinity College-ba.
Sőt, amikor egyetemi tanár lett, a titokban külföldre küldendő hírszerzők számára különleges kártyatanfolyamot indított, ezt nevezték el kémbridzsnek. Mivel ezt a játékot máshol nem tanították, később ez lett a híres egyetem névadója.

Az egyetem képviselőjeként 1688-ban megválasztották az úgynevezett hosszú parlament tagjának, ezért Londonba költözött, ám hamarosan visszaköltözött Cambridge-be.

Később azonban lett még közalkalmazott: az állami pénzverde vezetőjeként egyes legendák szerint bevezette a nemesfém pénzek oldalán a recézést. Ezáltal észrevehetővé vált, ha súlycsonkítás céljából körbenyírták az érmét.

1705-ben Orániai Vilmos lovaggá ütötte. Tudományos működése igen sokoldalú volt: többek között foglalkozott kalkulussal, optikával, a gravitáció elméletével, csillagászattal és statisztikával is. A binomiális tételt Leibnizcel közösen dolgozta ki - a két tudós kapcsolatát életük végéig baráti kapcsolat és együttműködés jellemezte.

Unokahúga maga mutatta meg Voltaire-nak azt az almafát, amelynek leeső gyümölcse vezette a graviditás törvényének felfedezésére. Szerette a tömören megfogalmazott bölcs mondásokat, ezeket gyűjtötte össze, és adták ki "Newton axiómái" címmel. Az egyik legnagyobb angol tudományos kitüntetés, a Newton-gyűrűk odaítélésére minden évben a születésnapján kerül sor.
A fenti szöveg Isaac Newton-nal kapcsolatos, azonban elrejtettünk benne 10 hibát. Javítsd ki a szövegben talált hibákat, darabonként 1-1, maximum 10 pontért!

Kérem, számozzátok meg az állításaitokat, hogy a javítóknak legyen mire hivatkozniuk!

Pontosítások, kiegészítések:

- Volt a szövegben egy elírás (elköltözött Vs elkötözött), ez természetesen nem felfedezendő hiba, ahogy az egyértelmű helyesírási, nyelvi helytelenségek sem. Ezekért elnézést kérünk, de pontot rájuk nem adunk. :)
- A hibákat próbáltuk csoportosítani, tehát elképzelhető, hogy egy vagy két összefüggő mondaton belül több apróság is téves, ezeket azonban egynek vettük. Ezzel valójában kedvezni akartunk, enélkül ugyanis sokkal több hiba lenne, és kérhettünk volna 15-öt is. Szóval kérlek, nézzétek el nekünk, ha valamire azt mondjuk, hogy ezt a kettőt mi egy hibának tekintjük. 10 különböző történelmi tévedést keresünk. Szóval kérünk titeket, ne hagyjátok az utolsó pillanatra a megoldás beküldését, hogy ebből ne legyen vita. Köszönjük a megértést!


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Négy négyzetszám kerestetik
 Stációk 9.
 74 év után
 Gyufázás ( Pontosítva ! )
 Micsinál a micsoda 12.
 Kapocs 6.
 Szóbánya 2.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS