ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
A nap képe (3876)
Hónap feladványa (684)
Játékok (1165)
Feladványok (17310)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Tőlem Nektek (12374)
Szívből szóló versek (1134)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Megoldás beküldése

  Név:   

Tipp: Ha regisztrált felhasználóként küldöd be a megoldást, statisztikát olvashatsz a teljesített feladataidról 
  

Főcímek 2.
2018-05-11 6:55
És még mindig sorozatok
Közepes, beküldte: csibe08*, szerkesztő: VenczelGy
1. A sivatagban vagyunk ... A távolban egy porfelhő, és egy közeledő fekete autó, amely néhány másodperc múlva el is húz a kamera alatt. Ezután az autót közelről látjuk, és feltűnik a sorozat címe. Később megpillantjuk még az autóban főhősünket is, majd ezután a sorozat aktuális évadjából kiemelt képkockák mutatják be a többi szereplőt ... természetesen a fókuszban továbbra is azzal a bizonyos fekete autóval.

2. Igazi férfias sorozat ismét: egy harci helipokter leszállásával kezdünk. A következő képen egy amerikai nagyváros jelenik meg, majd a sorozat címének megjelenése után ismét visszatérünk a járművekhez. Rakéta kerül kilövésre, autók robbannak, helikopterek repülnek el a kamera felett. Később egyik főhősünk majdnem kiugrik egy helikopterből, egy másik előtt pedig egy robotzsaru-szerű figura sétál el. Ezután minden főszereplőt 3-4 képben mutatnak be, majd nevük kiírásával párhuzamosan a kép megáll, hogy jobban szemügyre vehessük őket. Mindeközben továbbra is robbannak az autók, és még egy helikopteres - autós üldözést is láthatunk. Hiába, megintcsak a hamisítatlan 80-as évekkel van dolgunk.

3. Az égben kezdünk, néhány felhővel ... amelyek mögül egyszer csak felbukkan a sorozat címe. Ezután (ahogy sok más esetben is) ismét a sorozat helyszínéül szolgáló városkát járhatjuk be néhány rajzolt kép segítségével. Az első szereplőnk megjelenéséig is legalább 20 másodperc telik el: a család tinédzser fia épp egy iskolai táblára írva rója le büntetését. A következő egy percben sorban feltűnik a család többi tagja is: a családfő a munkahelyén, a családanya és csecsemő lányuk a boltban, a másik tinédzser gyermek a zeneórán ... végül mindenki épen és egészségesen hazaér, a család pedig leül a TV elé: kezdődik az aktuális epizód.

4. A sorozat címe mellett egy sárga kanapé és egy állólámpa jelenik meg a képernyőn ... majd fokozatosan az összes lámpa felgyullad a háttérben található épületen. Megjelennek főhőseink, akik sorban leülnek a kanapéra: innentől kezdve pedig beindul a bolondozás. Ernyők nyílnak, tánc kezdődik ... és a háttérben található szökökút is bevetésre kerül. A főcím utolsó képében az összes fény elalszik.

5. Ez a főcím abban különbözik az eddigiektől, hogy egy hosszú, egész oldalt kitevő szöveggel indít. Ennek a szövegnek a hangvételéből már sejthetjük, hogy egy olyan sorozattal van dolgunk, amelyet nem szabad teljesen komolyan venni. A főcím kezdetekor 4 barát áll a buszmegállóban, majd felszállnak az iskolabuszra, és átszelik a sorozat helyszínéül szolgáló települést. Közben a helyszín jellegzetes alakjaival találkozhatunk: tehenek, rendőr, énekesek, egy szakács, és egy földönkívüli is feltűnik - hogy csak néhány jelentősebbet említsünk.

6. Ismét egy főcím, amely egyértelműen bemutatja a sorozat témáját. Az égben kezdünk, elrepül egy madár ... majd a kamera lefelé tart, hogy egy mezőre jussunk, és egy fát lássunk, amely előtt két ember elengedi egymás kezét, szimbolizálva a sorozat fő témáját, az elengedést.
Váltunk, és egy olyan helyszínbe nyerhetünk betekintést, amelyről leginkább tudomást sem akarunk venni: egy hullaházba jutunk, ahol épp egy megboldogulton dolgozik az illetékes kolléga. Közben virágok hervadnak, halottszállító autó hátulja nyílik ... sokak szerint művészi, mások szerint megbotránkoztató. Olyan, mint az egész sorozat volt. De hogy szó nélkül nem lehet elmenni mellette, az biztos.

7. Ádám és Éva, valamint a kígyó a kezdőképen - majd Ádámot agyonüti egy alma, rajta a sorozat címével. Sokaknak már ennyi is elég, de azért mi még segítünk: bepillantást nyerünk Egyiptomba, majd egy híres festmény híres alakja almát eszik. Később egy még híresebb festmény még híresebb alakjai közé úszik be egy Marilyn Monrore-szerű alak, hogy családi perpatvart okozzon ... látunk itt még további veszekedést, szakítást ... és végül főhőseinket. Hiába, nehéz a vidéki háziasszonyok élete.

8. A legrövidebb előzeteshez a legrövidebb leírás dukál. Egy sorozat, melynek főcíme mindössze 15 másodperc, mégis megreformálta hazánk sorozatfogyasztását. Miről is szól ez a 15 másodperc?
Egy fekete háttérben fehér szöveg jelenik meg, benne a sorozat címe - és a fehér szöveg forog, miközben fokozatosan elmosódik.

9. Ez a főcím azt mutatja be, hogy az élet legapróbb dolgai is milyen véresek. A vér egyébként is fontos szerepet játszik nem csak a főcímben, hanem a sorozatban is. A főcím egyébként hősünk egy reggelét mutatja be: Egy szúnyog lecsapásával kezdünk, majd jön a borotválkozás, amit a reggeli megsütése, fogmosás, öltözködés ... és elindulás követ. Mindezt persze közeliben, hogy igazán jól lássuk a legapróbb fröccsenéseket is.

10. Utolsó főcímünkben egy elképzelt világ elképzelt helyszíneit járjuk be. A főcím különlegessége, hogy akár részenként is változott: ugyanis minden epizód elején a kontinensnek csak azokat a helyszíneit mutatja meg, ahol az aktuális részben valamilyen esemény történik. Érdekesség még, hogy az egyes helyszínek bemutatásuk során a földből emelkednek ki, és "épülnek fel", mintha csak legóból készültek volna.
Mely közismert sorozatok főcímeit írtuk le, ha segítségül eláruljuk, hogy az első sorozat kezdete szerint időrendbe raktuk őket?


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Versfüzér 13.
 Betűpótlás 3.
 Stációk 11.
 Betű- és képrejtvények 14.
 Művészi anagramma 26.
 Cím nélkül
 Eszperente felelet

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS